Voor het ontdekken en verkennen van innerlijke landschappen en maatschappelijke vergezichten

Een samenwerking tussen De boeddhistische blik (KRO-NCRV), Bodhi en Uitgeverij Maitreya.

Per peiode duiken we samen in een actueel thema. Door dit thema van verschillende kanten te belichten willen we onze lezers verdieping en verrijking bieden.

Thema voor april tot en met augustus 2024: Kinderen opvoeden als ontdekkingsreis samen

Op het moment dat je kinderen krijgt, komt je leven in een snelkookpan terecht. Tijd voor jezelf? Of tijd om op je kussen te zitten? Dat had je gedroomd! Gelukkig biedt het dagelijks leven genoeg oefenmateriaal.
Deze tijd brengt voor ouders extra uitdagingen met zich mee. Naast de slapeloze nachten voeren we strijd met onze kinderen over schermtijd, en moeten we ze leren omgaan met de hoge verwachtingen die de prestatiemaatschappij aan hen stelt. En aan opvoeders - om ze zo gelukkig en succesvol mogelijk te laten opgroeien.
Hoe bereid je kinderen voor op deze complexe wereld? Hoe leer je ze met zelfreflectie, bewust om te gaan met verschillende perspectieven? En om authentiek en veerkrachtig te zijn - in harmonie met de onvermijdelijke veranderingen van het leven? Dat onderzoeken we deze periode bij Boeddhistisch Geluid. Hierbij alvast enig lees- en kijkmateriaal:.